11 czerwca 2015 r. dzięki zaproszeniu marki Valdinox, uczestnicy targów Siedmio-Krotka, mieli przyjemność udziału w pokazie kulinarnym prowadzonym przez znanego kucharza i dziennikarza kulinarnego ? Pana Tomasza Jakubiaka. Ten lubiany Szef Kuchni jest również autorem książki ?Jakubiak lokalnie? oraz gospodarzem programu o tym samym tytule w telewizji Kuchnia+. Promotor zdrowego jedzenia oraz polskich marek.
Ceniony Szef Kuchni przygotował dla naszych gości niecodzienne potrawy korzystając z naczyń kuchennych Valdinox. Uczestnicy targów nie tylko chętnie próbowali smakołyków, ale również aktywnie uczestniczyli w ich przygotowaniu. Jako pierwszy w menu pojawił się pyszny pomidorowy chłodnik z malinami i truskawkami. Delikatny, soczysty i słodki smak malin, truskawek i pomidorów wyśmienicie komponował się z pikantnym smakiem papryczki chili oraz aromatycznym czosnkiem. Kolejnym daniem była pieczona kaszanka z gruszką podana z puree z selera i jabłka. Na koniec natomiast, szef kuchni przygotował pieczone ziemniaki faszerowane kaszanką. Naczynia marki Valdinox spisały się w tym kulinarnym wyzwaniu wyśmienicie.
Oprócz degustacji przygotowanych dań, na uczestników czekały również atrakcje z nagrodami. Odważni widzowie mogli zmierzyć się w zawodach, które polegały na krojeniu cebuli lub rozpoznawaniu przypraw po zapachu.
Dzięki Tomaszowi Jakubiakowi mogliśmy dowiedzieć się jak w prosty sposób przygotować smaczne, niespotykane potrawy. Wspólne gotowanie było świetną zabawą oraz niezwykłą okazją do zdobycia wiedzy i doświadczenia od cenionego Szefa Kuchni. Podczas pokazu mogliśmy również poznać różne kulinarne triki. Czy wiedzieliście na przykład, że kawałek cebuli natychmiastowo leczy skaleczenia?
Dziękujemy wszystkim za przybycie i niezapomnianą atmosferę. Zapraszamy do obejrzenia relacji zdjęciowej.