2.11.2015

Altom wspiera uczniów gnieźnieńskiego ?Gastronomika?

Pod koniec października zakończyła się szósta edycja międzyszkolnego, profesjonalnego konkursu kulinarnego. Jak co roku w szrankach młodych kucharzy, pełnych pasji i zapału, zmierzyli się przedstawiciele szkół całej Wielkopolski.

Konkurs, odbywający się pod patronatem Starosty Gnieźnieńskiego Beaty Tarczyńskiej przyciągnął prawdziwe sławy. Wśród jurorów zasiedli uczestnik ?Top Chef? Patryk Dziamski, autorka bloga ?Żryj zdrowo? Anna Zientarska oraz właściciel restauracji ?White Taste? Michał Siudziński.

W konkursie wzięli udział przedstawiciele sześciu szkół, a zadaniem było jak najlepiej przygotować indyka ze spaghetti warzywnym z puree ziemniaczanym i sosem.

Najlepszy w tym zadaniu okazał się Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Gnieźnie.

Firma Altom mając na uwadze wsparcie edukacji w regionie oraz młodych talentów ufundowała nagrody dla zwycięzców. Życzymy dalszych sukcesów.