1.04.2015

Cykl programów kulinarnych ?Regionalna kuchnia?

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia cyklu programów kulinarnych ?Regionalna kuchnia? zrealizowanych w ramach promocji lokalnych walorów i smaków. Program ma na celu pokazanie kulinarnego dziedzictwa regionu, dlatego też większość dań to tradycyjne, znane od pokoleń potrawy.

Prowadzący, Paweł ?Konio? Konnak wraz z zaproszonymi gośćmi przyrządził w każdym odcinku inną, niezwykle smaczną, lokalną potrawę. Do przyrządzania potraw wykorzystane zostały produkty marki Valdinox oraz FNE Silesia Rybnik, które doskonale sprawdziły się podczas gotowania i smażenia. Dzięki dużemu poczuciu humoru prowadzącego, każdy odcinek posiada niepowtarzalną atmosferę i charakter.

ODCINEK 1 – czernina

ODCINEK 2 – żurek kujawski i placki ziemniaczane

ODCINEK 3 – knedle ze śliwką i pierś z kaczki w sosie czekoladowym

ODCINEK 4 – rosół i gęś pieczona